Android TV

Calm Radio's Android TV app is nu beschikbaar op je Android TV. Verkrijgbaar voor zowel leden als gratis luisteraars.

Een Android TV box kan van iedere TV een smart TV maken, door gebruikers toegang te verlenen tot tv-series, live sportuitzendingen, films en veel verschillende applicaties en games. Het multimedia apparaat kan ook muziek afspelen en heeft een Webbrowser voor toegang tot het internet. Om gebruik te kunnen maken van de voordelen van een Android TV box, is het belangrijk dat je goed begrijpt hoe je het apparaat moet gebruiken.

Wi-Fi Instellen

Voor je de Android TV box kunt gebruiken, moet het apparaat toegang hebben tot een open internetverbinding. De meeste Android TV boxen kunnen verbinden via Wi-Fi of een bekabelde Ethernet verbinding. Om een Wi-Fi verbinding te gebruiken is er een Wi-Fi router nodig, en een actieve internetservice. Om verbinding met het internet te maken door middel van een Wi-Fi verbinding, klik je op het icoontje voor instellingen, en selecteer je Wi-Fi in de opties van het menu. Als je de Wi-Fi optie geselecteerd hebt, selecteer je de gewenste router. Als je het correcte wachtwoord hebt ingevoerd, wacht je tot het Wi-Fi symbool verschijnt, rechts onderin het scherm.

Maak Kennis met XBMC

De XBMC-interface is een mediacentrum waarmee je een gewenst type media kunt selecteren. XBMC heeft een startscherm waarop films, Tv-series, add-ons, instellingen, en andere aangepaste opties aangeboden worden. Je moeten weten hoe XBMC werkt om de TV box goed te kunnen gebruiken. Er is een afstandsbediening nodig om een selectie te maken van muziek, games, en andere soorten media op het XBMC scherm. De XBMC kan aangepast worden met verschillende looks, en er is wat basiskennis nodig om gemakkelijk te kunnen navigeren.

Gebruik een Draadloos Toetsenbord

Gebruik maken van een draadloos toetsenbord in plaats van de afstandsbediening maakt de browserervaring comfortabeler. Het draadloze toetsenbord maakt het makkelijker om tekst in te voeren en media te zoeken op de TV box. De meeste draadloze toetsenborden hebben een touchpad muis, waardoor je niet meer door tekst hoeft te scrollen om een gewenste selectie te maken.

Krijg Toegang tot de Google Play Store

De Google Play Store biedt applicaties, streamingdiensten, en games voor de Android TV box. Vanaf 2015 combineren TV merken zoals Sharp en Sony Android TV met hun smart TV modellen. Deze smart TV’s hebben toegang tot de Google Play Store en Android TV vanaf verschillende bronnen, inclusief TV tuners en HDMI ontvangers. Gebruik maken van de Google Play Store verbetert de Android TV ervaring.

Download de Calm Radio Android TV app

Open de Google Play Store app met je Android TV box, zoek "Calm Radio Android TV" in de "Muziek" categorie. Leden moeten niet vergeten zich aan te melden, voor HD luisterplezier en reclame-vrij genot.

Luister 24/7 naar onbeperkt aantal kanalen op onbeperkt aantal apparaten

Geniet overal van je audioreis, zelfs zonder internet. Calm Radio biedt unieke audioervaringen - samengestelde muziek, Sounds of Nature, ontspannen sfeer - dus u KAN werken, KAN focussen, KAN ontspannen, KAN slapen.