Linux

Voor open source audiofiele distributies gebaseerd op en gebruikmakend van de MPD (Music Player Daemon) server, zoals Volumio, RuneAudio, MoodeOS of Archphile, die werken op verschillende soorten mini-PC hardware, Raspberry Pi of overige single-board computers, kunnen de Calm Radio reclame-vrije ledenkanalen toegevoegd worden aan het apparaat door middel van de aangepaste URL’s, die gemaakt worden voor iedere abonnee. Het proces om MoodeOS te laten werken op een Raspberry Pi is hieronder beschreven als een voorbeeld.

1. Bezoek eerst het menu Mijn Account helemaal bovenaan de website. Daar kun je overgaan tot het downloaden of e-mailen van de lijst van aangepaste URL’s die je moet invoeren in je apparaat.
  2. Voer de URL of het IP-adres van je MoodeOS Player op de Raspberry Pi in, in de browser van het apparaat dat je gebruikt als afstandsbediening (laptop of smartphone).
  3. Navigeer naar het tabblad Zoeken onderaan het scherm en dan naar de map RADIO op het volgende scherm.
  4. Klik op de knop van het context menu van een al bestaand radio station en kies het item Maak nieuwe zender aan
  5. In het pop-up scherm "Maak radiozender aan" voer je de zendernaam van Calm Radio in, in het Zendernaamveld en de toepasselijke aangepaste URL in het Zender URL veld, door het te verkrijgen uit de lijst van stap 1
  6. Klik op de knop Voeg zender toe. Je hebt nu de nieuwe Calm Radio zender in de lijst van radiozenders van je apparaat en je kunt er op de gebruikelijke manier naar luisteren.
  7. Herhaal stap 4-6 voor iedere Calm Radio zender die je wilt toevoegen.

Luister 24/7 naar onbeperkt aantal kanalen op onbeperkt aantal apparaten

Geniet overal van je audioreis, zelfs zonder internet. Calm Radio biedt unieke audioervaringen - samengestelde muziek, Sounds of Nature, ontspannen sfeer - dus u KAN werken, KAN focussen, KAN ontspannen, KAN slapen.