Android

Android App Quickstart

Download gratis onze Android app in de Play Store. (Zoek "Calm Radio")
(De app lijkt op het onderstaande pictogram

1. Nadat de app succesvol gedownload is, selecteer je en open het blauwe pictogram van CALM RADIO op de startscherm van je apparaat.
  2. Log in, of Meld je aan voor een account (Druk op Inloggen/ Aanmelden).
  3. De app zal starten op het BEGINSCHERM, waar je een kanaal kan selecteren om af te spelen of om je favoriete kanalen te bekijken (of je kunt naar het menu MUZIEK gaan voor meer kanaal opties).
  4. Veeg omhoog of naar beneden om de beschikbare categorieën te zien, en veeg naar links of rechts om de beschikbare kanalen te zien.
  5. Selecteer een kanaal om het afspelen te starten.
  6. Je wordt gaat nu naar het gedeelte NU AFSPELEN. Je kunt op elk moment tikken op een albumhoes om de informaties over de liedjes te zien.

1 - "Favoriet" Dit Kanaal

Gebruik dit om het huidige afgespeelde kanaal toe te voegen aan je subonderdeel Favorieten in het menu MUZIEK, zodat je je favorieten eenvoudig kunt oproepen.

2 - Meer Opties Menu

Verschillende extra functies zijn hier te vinden, zoals:

• Slaap /Waak timer
  • Chromecast - bezoek onze Chromecast ondersteuningspagina hier: CHROMECAST-CALM RADIO
  • Deel het nummer dat momenteel wordt afgespeeld
  • Equalizer - pas je geluid aan
  • Achtergrondafbeelding/ video controller - kies een statische of video achtergrond - Deze functie laat je toe een achtergrond in te stellen in een brede reeks verbluffende video’s/ afbeeldingen terwijl het afspeelt

3 - Hoofdinstellingen/Account Menu

Als je op het "Menu" drukt ga je naar de HOOFDINSTELLINGEN/ACCOUNT menu, dit laat je toe:

• Je Account te bewerken of je wachtwoord resetten
  • Kies een Equalizer om het geluid aan te passen (*enkel voor premium abonnees)
  • ga naar het menu INSTELLINGEN zodat je het volgende kunt doen
    • selecteer BITSNELHEID (voor trage verbindingen)
    • selecteer Direct of POORT 80 streams (Poort 80 streams is voor afspelen achter firewalls)
    • selecteer HERSTELLEN IN-APP AANKOOP - Als je in-app aankopen niet ziet. (Als je een backup hebt hersteld, of verwijderd en opnieuw geïnstalleerd waarvoor je in-app aankopen hebt gedaan)
    • selecteer Taal

4 - Natuurgeluiden toevoegen

Calm Radio’s Android app voor zowel mobiele telefoons als tablets zijn voorzien van onze gepatenteerde Multimixen capaciteit.

1. Om een natuurgeluid laag toe te voegen, gebruikt je eenvoudigweg het "+" pictogram links van de volumeregelaar (#4 in het "NU SPELEN" bovenaan deze ondersteuningspagina).
  2. Selecteer een laag en het zal beginnen spelen samen met de muziek.
  3. Om de muziek van beide kanalen aan te passen, gebruik je gewoon het pictogram volume naast elke laag.

Probleemoplossing

Stream Uitval

Je apparaat kan verbinding verliezen door:

• inconsistente of trage Wi-Fi / data
  • mobiel signaal dat tussen torens wisselt
  • mobiele data die tussen 3G en 4G wisselt

In deze gevallen raden we je aan om naar het Instellingenmenu van de Calm Radio app te gaan en de geluidskwaliteit te verminderen naar Normaal of Mobiel.

Instellingenmenu

Het Instellingenmenu van de Android app van Calm Radio heeft de functies:

Stream snelheid

Deze verwisselbare setting verandert de bitrate en de bandbreedte van de gekozen muziek of het Geluiden uit de Natuur. Als er bijvoorbeeld stream uitval optreedt tijdens het rijden, kun je proberen deze setting te veranderen in "Mobiel". 2. Probeer te ontdekken welke setting het beste is voor jou, met jouw internet download snelheid.

Alleen WiFi of Ieder Netwerk

Wanneer Wifi-only geselecteerd is, zal de app alleen streamen als de app gebruik maakt van de dichtstbijzijnde WiFi signaal, en nooit gebruik maken van de data van jouw telefoon of tablet. Als Any Network is geselecteerd, zal er gebruik worden gemaakt van je WiFi of van de data van het apparaat, met de prioriteit bij WiFi.

Je App Opnieuw Installeren

Het kan nodig zijn dat je je Calm Radio Android app opnieuw installeert. Om je app opnieuw te installeren:

1. Verwijder de Calm Radio app door de Instellingen app van je telefoon te openen
  2. Zoek naar "Applicatiemanager"
  3. Zoek naar Calm Radio
  4. Selecteer "De-installeren"
  5. Bezoek de Play Store app op je apparaat, en zoek naar "Calm Radio"

Luister 24/7 naar onbeperkt aantal kanalen op onbeperkt aantal apparaten

Geniet overal van je audioreis, zelfs zonder internet. Calm Radio biedt unieke audioervaringen - samengestelde muziek, Sounds of Nature, ontspannen sfeer - dus u KAN werken, KAN focussen, KAN ontspannen, KAN slapen.